Nyheter

Share options :

 • Datum : 2016 / 09 / 16
 • Skrivet av :

Uppdaterad layout på Carstedts lördagsannons inför morgondagens Örnsköldsviks Allehanda. Vill du också ha hjälp att utforma din annons i dagstidningar/magasin? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Share options :

 • Datum : 2016 / 09 / 11
 • Skrivet av :

Vi har tagit fram ny layout och skyltar till gruvkulturvandringen i Huså. Tydligt och med illustrationer. Hytt- samt anrikningsområdets skyltar finns på plats och nås med enkelt till fots och är väl värt sitt besök.

Share options :

Vad har vi på Made in Kall sysslat med det senaste året? En massa saker till Västgård Game Fair har skapats. Logotyp, hemsida, facebook-grafik, annonser, affischer, banderoller, skyltar, mässtidning m.m. Vi fick verkligen använda alla våra kunskaper i ett och samma projekt vilket var väldigt roligt! Nu startar vi planeringen inför nästa år.

Share options :

 • Datum : 2014 / 04 / 24
 • Skrivet av :

Många som har en blog eller en hemsida har hört talas om SEO, search engine optimization, men de flesta tycker att det låter krångligt. Och dyrt! Men det finns faktiskt rätt mycket du kan göra själv, och det är inte så många konstiga begrepp du behöver lära dig för att du själv ska kunna se resultat.

Men först till själva begreppet, SEO. Vad är det egentligen? Enkelt uttryckt så är det bara ett antal åtgärder man kan vidta för att folk lättare ska kunna hitta din sida när dom gör en sökning på Google (eller någon annan sökmotor)
Och Ja, man kan lägga ner hur mycket pengar som helst på det, och det finns företag som inte sysslar med något annat men det här är tipsen för dig som vill göra lite själv.

Det första man kommer i kontakt med är ”keywords”, dvs sökord. Det är egentligen de ”ord” som din sida handlar om. Eller, när någon söker något på Google, vilka sökord vill du att din sida dyker upp för? Att känna till sina sökord är alltså grunden till att bli hittad på Google.

Vilka egna sökord vill du då bli hittad för?

Skriv ner de tre första som dyker upp. Fråga gärna någon i familjen eller bekantskapskretsen vilka dom skulle välja. Stämmer det bra med dina val?
Sitt nu ner en stund och sök på Google på dina tre sökord. Dyker din sida upp på första sidan? I så fall, grattis! Om inte, kika på sidan 2. Inte där heller? Bläddra gärna vidare. Har du inte hitta din sida bland de första tio söksidorna så finns det ingen chans att någon ann ska göra det heller. Hur många sidor brukar du förresten kika igenom på Google? Troligtvis inte så många som tio heller. Nu ser du att något måste göras…

Vi kommer att tillbringa mer tid just kring sökord i kommande artiklar, men just nu stannar vi kvar vid just de tre ord du valde. Med stor sannolikhet så består dom av ett ord vardera. Och dom flesta tänker ju på ”sökord” som just ett ord. Men i den här världen kan sökord vara ett eller flera ord, nästan en hel mening. Och det är något vi ska använda oss av.

Tänk dig att du är fiskeguide i Åre, och du vill nå nya kunder med din sida. Kanske valde du fiske, fiskeguide och Åre som dina sökord. Tänk dig sen att du är en kund som vill se om det finns någon fiskeguide i Åre. Skriver dom ”Åre” som sökord i Google? Knappast! Resultatet skulle bli alla sidor som har med Åre att göra. Och dom är många. Skriver dom fiskeguide kanske din sida dyker upp om den har mycket trafik sen tidigare, men konkurrensen är väldigt stor. Du ser var jag vill komma med det här? Du måste gå från de generella allmängiltiga sökorden till de mer specifika för din kundkrets och din marknad. I just det här exemplet skulle ett av dina sökord kunna vara ”fiskeguide i Åre” eller kanske ytterligare ett steg som ”erfaren fiskeguide i Åre”. Genast har du skalat bort allt som inte har med fiske att göra, och dessutom begränsat sökningen till Åre. Nu ska din sida absolut dyka upp. Och helst på första sidan av sökresultaten.

Men det finns fortfarande konkurrenter och det finns inga garantier, och det tar vi upp i kommande artiklar.

Denna artikel publicerades i original på bloggen Om Att Arbeta Hemifrån av Per-Erik Olsen

Share options :

 • Datum : 2014 / 01 / 28
 • Skrivet av :

Vårens kursprogram innehåller för närvarande tre kurser:

20 Februari – Facebook för företagare

20 Mars – Wordpress grund

24 April –  Sökmotoroptimering grund

Läs mer under: Kurser

Share options :

 • Datum : 2014 / 01 / 02
 • Skrivet av :

Det nya året är igång, och vi räknar med ett spännande år för MadeInKall. För digitaltryckeriet är det mesta på plats, så det går utmärkt att höra av er med förfrågningar. Stort som smått.

Lite extra fokus blir det på webbtjänster nu i början av året. Till exempel så kan vi hjälpa er med en bättre sökmotoroptimering (SEO). Dvs se till att din sida hamnar högre upp i sökresultaten. Kontakta oss för mer information.

Och tycker du att din hemsida behöver en uppryckning? Vi hjälper dig att hitta en lösning till rätt pris och utan lång väntetid. Kom ihåg att din hemsida är ditt ansikte utåt.

webbtjänster

Share options :

 • Datum : 2013 / 12 / 18
 • Skrivet av :

Vi är inne på andra numret i serien av Kallendarium som även går ut i Järpen. På uppdrag av Kallbygdens Intresseförenings marknadsgrupp trycker vi upp denna i 1300 exemplar för distribution till alla postlådor i 83005-området. Vi hjälper er gärna med att utforma just er annons. Ta kontakt med oss för mer info.

Share options :

 • Datum : 2013 / 11 / 26
 • Skrivet av :

Nu kör vi igång! Första printern är på plats och vi kan redan börja trycka upp visitkort, flyers, affischer m.m. Vi presenterar även vår nya hemsida där vi hoppas ni får en bra överblick på vad vi kan erbjuda er.